Війна в Україні: 13 обстрілів, один військовослужбовець отримав поранення

За минулу добу, 29 травня, збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню та обстріляли українські позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляв позиції неподалік Богданівки та Невельського. Біля населених пунктів Березове і Новотроїцьке ворог застосував гранатомети різних систем, а поблизу Лебединського і Старогнатівки окупанти, окрім гранатометів, використали ще й великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Проти українських захисників, які обороняють підступи до Авдіївки, найманці відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” неподалік Луганського противник неодноразово вів вогонь по наших військовослужбовцях зі 120-мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Міномети калібру 82 мм агресор застосував біля населених пунктів Гладосове і Новгородське, а на околицях Кримського окупанти двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

“Українські оборонці вжили вичерпних заходів для припинення вогню з боку збройних формувань РФ, після чого загарбники відмовилися від подальшої активності. За даними розвідки, 29 травня наші воїни поранили одного окупанта”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, у вечірній час з окупованого Первомайська збройні формування РФ цілеспрямовано обстріляли ділянку розведення № 2 Золоте зі станкових протитанкових гранатометів. “Такі провокації вкотре засвідчили, що ворог свідомо не бажає дотримуватись існуючих мирних домовленостей”, – наголошується у повідомленні.

На ділянках розведення №1 та №3 режим “Тиша” дотримувався.

Від початку поточної доби російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” неподалік населеного пункту Авдіївка вели вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. За поточну добу втрат серед українських захисників немає.