Прокуратура вимагає суворішого покарання для шахраїв, які обдурили жінку похилого віку

Харківська місцева прокуратура №2 має намір оскаржити в суді занадто легкий вирок двом шахраям, які обманом виманили в пенсіонерки похилого віку понад 400 тисяч гривень нібито на лікування дочки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що наприкінці 2019 року двоє нині засуджених шахраїв обманом виманили в старенької потерпілої понад 400 тисяч гривень, повідомивши, що її дочка потрапила у ДТП та потребує термінової операції.

Обвинувальний акт стосовно двох шахраїв був направлений до суду. Їм інкримінувалася ч. 3 ст. 199 КК (шахрайство, вчинене у великих розмірах). Однак, 21 травня суд, хоча й визнав обох винними, проте засудив їх до позбавлення волі зі звільненням від покарання та випробувальним терміном.

“У зв’язку з невідповідністю призначеного судом покарання тяжкості кримінального правопорушення та м’якості вироку прокурором готується апеляційна скарга на вказане судове рішення”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Як повідомляв Харків Times, у квітні 33-річний мешканець Сум обманом виманив у 82-річної пенсіонерки з Богодухова $ 1400 та 10 тисяч гривень нібито на лікування родича, який потрапив у ДТП.