Фермерів, підозрюваних у примусовій експлуатації працівників, попередили про підозру

Чоловіка 56 років і 60-річну жінку з села Мала Рогань Харківського району області попередили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК (торгівля людьми).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Наразі розслідування встановило, що чоловік і жінка залучали людей, що опинилися у складному матеріальному становищі, для роботи в своєму фермерському господарстві, обіцяючи їм гідні зарплати й рівень проживання.

“Після досягнення відповідної домовленості розміщували робітників на фермі, де в подальшому експлуатувати їх як безоплатну робочу силу. Фермери примушували громадян до праці та утримували за допомогою боргової кабали через систематичне накладення штрафів за невиконання окремих робіт, а також за допомогою психологічного чи фізичного впливу”, – йдеться у повідомленні.

У поліції вважають, що виявлені на фермі 25 травня дев’ять працівників “піддавалися примусової праці, проживали в жахливих умовах і не отримували заробітної плати”.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, 25 травня поліція виявила на фермі під Харковом дев’ять безплатних працівників, сенред яких був неповнолітній підліток.

Встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину, та громадяни, які також постраждали від протиправної діяльності фермерів.