Очисні в Малій Данилівці можна добудувати до кінця року – обладміністрація

Будівництво очисних споруд у Малій Данилівці. Жовтень 2019 р. Фото: kh.suspilne.media

Недобудовані очисні споруди в Малій Данилівці можна добудувати до кінця року, на це потрібно 21 млн гривень.

Про це заявив на сесії Харківської обласної ради директор Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Олексій Белоцький, відповідаючи на запитання депутата, повідомив кореспондент Харків Times.

Він зазначив, що у лютому обласна рада виділила на завершення будівництва 10 млн гривень, потрібно виділити ще 11 млн. гривень.

“Якщо в нас буде фінансування в повному обсязі і ми вирішимо питання щодо обладнання, по якому заведено зараз кримінальну справу, то ми завершимо будівництво цього року”, – сказав Белоцький.

Як повідомляв ХарківTimes, прокуратура Харківської області повідомила про підозру колишньому заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації (2015-2019 рр.) Євгену Шахненко. Йому інкримінується вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість).

Шахненка звинувачують в тому, що він “недбало поставився до покладених на нього обов’язків та погодив відповідну проектно-кошторисну документацію і прийняв виконані роботи” з реконструкції очисних споруд Малоданилівської селищної ради. При виконанні цих робіт підприємство-підрядник з метою заволодіння державними коштами здійснило монтаж обладнання, яке не відповідало технічним стандартам, та завищили вартість матеріалів у декілька сотень разів, загальна сума збитків склала понад 18 млн грн.