Найгірший депутат Харківської міськради – Максим Мусєєв – ОПОРА

Фото: ВКонтакте

Найгіршим депутатом Харківської міської ради експерти називають підозрюваного у державній зраді втікача, колишнього главу адміністрації Холодногірського району міста Максима Мусєєва.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Громадянської мережі ОПОРА.

Ефективність депутатів під час моніторингової компанії, проведеної опорою, оцінювалася за такими показниками, як активність на сесіях, прозорість діяльності та голосування за неоднозначні рішення у 2019 році.

Мусєєв за 12 місяців не був присутній на жодному засіданні міськради й пропустив більше 50% засідань постійних комісій.

Як повідомляв Харків Times, у серпні 2018 року Максиму Мусєєву, який займав на той момент посаду глави адміністрації Холодногірського району міста, заочно пред’явили підозру в державній зраді (стаття 111 КК України). Вручити підозру Мусєєву особисто правоохоронці не змогли, оскільки той перебував у бігах.

В ході досудового розслідування справи про державну зраду стосовно колишнього очільника Холодногірського району міста Максима Мусєєва встановлений канал передачі секретної інформації до Російської Федерації. Експерти підтвердили, що дані, які передавалися по каналу зв’язку, “містять державну таємницю і її витік може зашкодити інтересам України у сфері державної безпеки”. Слідству відомо про виїзд підозрюваного до РФ. Мусєєв оголошений у державний розшук, підготовлений пакет необхідних документів для оголошення його у міжнародний розшук.

26 грудня 2018 року мер Харкова Геннадій Кернес на зустрічі з журналістами повідомив, що колишній голова Холодногірської райадміністрації міста Максим Мусєєв звільнений із займаної посади. За його словами, Мусєєв був звільнений “за статтею”, оскільки “занадто довго відсутній на робочому місці”.

21 травня 2019 суддя Київського районного суду Світлана Колісник скасувала підозру екс-голові адміністрації Холодногірського району Максиму Мусєєву, проте 5 серпня того ж року Апеляційний суд області задовольнив скаргу прокуратури та відновив підозру Мусєєву.