Харківський підприємець “подбав” про сина та сів на сім років

Жовтневий суд Харкова засудив 61-річного керівника одного з товариств з обмеженою відповідальністю до семи років позбавлення волі та штрафу за заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Розслідування встановило, що директор ТОВ, незважаючи на те, що на майно товариства (приміщення) виконавчою службою було накладено арешт, незаконно, без згоди інших учасників і всупереч статуту товариства, передав його у власність своєму синові. Вартість майна – понад два мільйони гривень.

Крім цього, він склав “завідомо неправдивий офіційний документ” – декларацію про готовність об’єкта до експлуатації.

“На підставі цього було оформлено право власності на майно, що спричинило таким чином тяжкі наслідки товариству у вигляді майнової шкоди на вищевказану суму”, – йдеться у повідомленні.

Суд засудив турботливого батька до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком на три роки, конфіскацією майна й штрафом у розмірі 12 750 гривень.

Як повідомляв Харків Times, рік тому, в травні 2019 року, Харківська місцева прокуратура №4 направила до Московського районного суду міста обвинувальний акт щодо 50-річної харків’янки, яку підозрюють у махінаціях із нерухомістю на чотири мільйони гривень.