Суд відправив під арешт двох харківських патрульних поліцейських

Фото: khar.gp.gov.ua

Суд обрав запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонив від посади старшого лейтенанта та лейтенанта Управління патрульної поліції в Харківській області, які підозрюються у викраденні автівки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

У квітні поліцейські вирішили заволодіти автомобілем Volkswagen Passat TDI, який було припарковано біля одного з будинків у Слобідському районі м. Харкова. За допомогою поліціянти звернулися до свого знайомого – водія евакуатору.

“Цей чоловік завантажив Volkswagen Passat TDI на евакуатор та у супроводі службового автомобіля Toyota Prius, в якому знаходилися вказані поліціянти, відвіз легкову автівку до смт. Солоницівка Харківської області. Там він продав Volkswagen Passat TDI знайомому за 700 доларів”, – йдеться у повідомленні.

Частину виручених грошей, а саме 4 тис. грн, чоловік віддав поліцейським.

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області двом патрульним поліцейським та водію евакуатора повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 Кримінального кодекса (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтава, оперативний супровід – Харківське управління ДВБ Національної поліції України.

Як повідомляв Харків Times, Державне бюро розслідувань (ДБР) підозрює старшого лейтенанта й лейтенанта Управління патрульної поліції у Харківській області в тому, що вони викрали й продали автомобіль Volkswagen Passat TDI. Обом патрульним вручені підозри по ч. 2 ст. 289 КК (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб). Ще один підозрюваний у цій справі у поліції не працював.