Правоохоронці повідомили про підозру ще одному майстру лісу

Правоохоронці повідомили майстру лісу Наталинського лісництва ДП “Красноградське лісове господарство” про підозру у збуті незаконно зрубаних дерев.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що чоловік виявив незаконну порубку 20 дубів та навмисно не вжив заходів щодо документування цього факту та встановленню причетних до цього осіб. “Крім того, майстер лісу надав дозвіл двом іншим особам на завантаження та вивезення незаконно зрубленої деревини та вніс завідомо неправдиві відомості до товарно-транспортних накладних”, – йдеться у повідомленні.

Загальна сума збитків, завданих державі, складає майже 230 тис. грн.

Працівника лісництва підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу (збут незаконно зрубаних дерев, що спричинив тяжкі наслідки, складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, зловживання службовим становищем). Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Наразі вирішується питання щодо обрання стосовно майстра лісу запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтава, оперативний супровід – УСБУ в Харківській області, процесуальне керівництво – прокуратура Харківської області.

У Харківській області трьом майстрам лісу повідомлено про підозру у службовій недбалості, яка призвела до незаконної вирубки дерев і значних збитків державі.

Як повыдомляв Харків Times, у Харківській області трьом майстрам лісу повідомлено про підозру у службовій недбалості, яка призвела до незаконної вирубки дерев і значних збитків державі.

Встановлено, що з 2018 по 2019 рр. здійснювалась незаконна порубка дерев на території Наталінського, Зачепилівського та Старовірівського лісництв ДП «Красноградський лісгосп».