Поліція затримала трьох харків’ян, підозрюваних у розповсюдженні наркотиків через інтернет

Співробітники Управління протидії наркозлочинності Нацполіціі Харківської області та Харківського райвідділу поліції затримали групу з трьох осіб, підозрюваних у розповсюдженні наркотиків через інтернет-крамницю, поштові відправлення та “закладки” на території міста.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

“У січні поточного року до Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Харківській області надійшла інформація про те, що невідомі за допомогою месенджера Telegram через інтернет-крамницю продають наркотики”, – йдеться у повідомленні.

У поліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

У ході розслідування правоохоронці встановили ймовірних організаторів інтернет-крамниці. За відомостями поліції, налагодив канал постачання канабісу 28-річний харків’янин, він великими оптовими партіями закуповував у інтернет-крамниці цю речовину й поштою отримував посилки із наркотиками під виглядом побутових товарів, іграшок та інших речей. Після цього учасники групи фасували наркотики та збували їх за ціною 350 гривень за 1 грам. При цьому 24-річний ймовірний учасник групи “організовував постачання наркотичної речовини споживачам поштовими відправленнями”, а 21-річний молодик займався розкладкою “закладок”.

“Для конспірації зловмисники використовували електронні гаманці різних платіжних систем, для виводу грошових коштів – банківські картки різних банків України. Крім того, вони постійно змінювали номери мобільних телефонів та мобільні термінали, а також використовували інші методи та способи конспірації з метою уникнення викриття правоохоронними органами їх злочинної діяльності”, – вважають у поліції.

Співробітники поліції “провели ряд одночасних обшуків”, в ході яких вилучили банківські картки, мобільні телефони та сім-карти для них, мобільний телефон “з аккаунтом інтернет-магазину, листуванням з покупцями, фотографіями місць і адрес” закладок “, а також електронні ваги й наркотичні засоби.

“За результатами проведених заходів діяльність вищевказаної інтернет-крамниці повністю блоковано”, – вважають у поліції.

Наразі вирішується питання попередження затриманих про підозру й обрання для них запобіжного заходу. Якщо провину підозрюваних доведуть у суді, їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці попередили 41-річну мешканку села Піщанка Красноградського району області про підозру в організації інтернет-крамниці з продажу наркотичних засобів.