Облрада вирішила секвеструвати бюджет

Сьогодні, 26 травня, профільна комісія Харківської обласної ради прийняла рішення про внесення змін до бюджету регіону на 2020 рік у частині зменшення його витрат.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської облради.

Плани надходжень до обласної скарбниці знизилися “переважно за рахунок зниження надходжень податку на доходи фізичних осіб, податку на прибуток та рентної плати” – на рівні 356 млн гривень. У зв’язку з цим коригування вимагає й видаткова частина бюджету.

Планується зменшити витрати у галузі освіти та науки на загальну суму 42 млн 623 тис. гривень.

“Переважно це кошти, які планувались на забезпечення харчування дітей у закладах освіти, та зекономлені кошти у зв’язку з теплою зимою на оплату енергоносіїв”, – пояснюють в облраді.

На 35,2 млн гривень планується скоротити витрати по Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури, майже на 47 млн – по Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації. Постраждала навіть комплексна програма “Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки” – кошти на її реалізацію скоротили на цілих 1,5 млн.

Сесія Харківської обласної ради, на якій, очевидно, й планується прийняття секвестру, пройде післязавтра, 28 травня.

Як повідомляв Харків Times, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов на онлайн-прес-конференції, що проходила у Харківському прес-клубі 14 травня, заявив, що загальні втрати зведеного бюджету Харківської області у поточному році вже склали понад 10 мільярдів гривень. На думку Чернова, це вимагатиме досить непопулярних заходів із секвестрування бюджету та скорочення фінансування ряду програм.