Кучер закликав харківських журналістів “разом добавити позитиву”

Скриншот: Суспільне Харків

Голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер закликав харківських журналістів “разом добавити позитиву” у висвітленні ситуації в області.

Про це Кучер сказав на прес-конференції 26 травня, повідомив кореспондент Харків Times.

“Я хотів би щоб ми емоції залишали і висловлювались емоційно лише після глибокого аналізу тієї чи іншої ситуації. Більшість із вас, я впевнений, хоче і може об’єктивно розібратися у тому, що відбувається. Я хочу щоб ви розуміли – це не претензія. Те, що закидається в мій бік, з усіх сторін, його можна ламати там декільками запитань. Ну, наприклад, закидають, що Кучер закрився, там, нічого не бачить, не розуміє, не спілкується. Скажіть, будь ласка, за останні шість років чи мали можливість отак спілкуватись, задавати питання, вільно висловлювати свою думку, взагалі бачити так часто голову обласної державної адміністрації?”, – сказав Кучер, звертаючись до журналістів.

Голова облдержадміністрації зазначив, що він відкритий для всіх, і ті з журналістів, хто має ініціативу та бажання, завжди отримають від нього інформацію.

“Я не розумію чому є іноді таке ставлення. Іноді зрозуміло, що є певні зацікавлені особи”, – сказав він.

У якості приклада посадовець навів матеріал із заголовком “Кучер збагатів на 860 тисяч гривень”.

“Я продав квартиру, реально. А чому не написати: “Кучер втратив квартиру”? Ну, все ж починається якраз з заголовка… Читав в статті: пандемія, а Кучер збагатився. Це все переплітається. Так я ж теж жива людина, є певні процеси. Це просто такий приклад… от я теж хочу звернутись, тут поважний є журналіст Павло Федосенко… У вас є можливість задавати мені питання. Я всім дозволяю, така можливість дійсно є. Я нікого не прошу через секретарів, через прес-секретаря, що зніміть, будь ласка, це питання чи інше. Я заборонив своїй прес-службі взагалі спілкуватись з приводу таких речей з журналістами. Журналісти повинні мати можливість задавати абсолютно всі питання. Але я висловлююсь з приводу того, що ми перша область, яка уклала договір з НСЗУ, “екстренка”. Ну чому не написати, що Харківська область – перша, а що тут такого? І я від шановного Павла отримую, що Кучер тут буде розповідати нам, що нам писати, як писати. Так давайте разом добавимо позитиву – це ж наш регіон, я ж не вигадав це, і це дійсно так, я не диктую вам умови, ну реально не диктую умови. Я просто хочу щоб ми усі були об’єктивними”, – зазначив Кучер.

Як повідомляв Харків Times, Олексій Кучер отримав 867,1 тисяч гривень доходу від продажу нерухомості.

Кучер звинуватив “деякі засоби масової інформації” в роздуванні проблем харківської служби “швидкої допомоги”, яких, за його словами, насправді не існує.