СБУ затримала бойовика “ДНР”, який приїхав до родичів у Харківську область

Фото: Владислав Абдула/ Facebook.

У Харківській області контррозвідники Служби безпеки України затримали бойовика терористичної організації «ДНР».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

Оперативники спецслужби встановили, що житель Донецька є бойовиком так званого «1 АК ДНР», воює в танковому екіпажі терористів. Він нелегально приїхав в Харківську область, щоб відвідати родичів.

Спецслужба зафіксувала факт перебування терориста на підконтрольній українській владі території і затримала його при поверненні до незаконних збройних формувань через кордон з РФ.

Під час огляду речей затриманого правоохоронці вилучили військовий квиток так званого «міністерства оборони ДНР» з відмітками про проходження служби і закріплену зброю, а також посвідчення члена фейкового «громадського руху Донецької республіки». У ноутбуці і телефоні бойовика також виявлені фото- і відеоматеріали з доказами проходження служби в танковому підрозділі терористів і застосування їм зброї.

В рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 260 КК (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) бойовику повідомили про підозру у вчиненні злочину і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Тривають слідчі дії.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала харків’янина, який шпигував для бойовиків «ЛНР».