Суд визнав незаконним рішення міськради щодо передачі в оренду земділянки на просп. Ювілейному

Фото: открытые источники

Суд задовольнив позов прокуратури про визнання незаконним рішення Харківської міської ради щодо передачі в оренду земельної ділянки площею понад 8 тис. кв. м по просп. Ювілейному в м. Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як повідомив заступник прокурора області Володимир Анушкевич, рішенням господарського суду Харківської області від 23 грудня 2019 р., залишеним без змін постановою Східного апеляційного господарського суду від 7 травня 2020 р., задоволено позов заступника керівника Харківської місцевої прокуратури №2 про визнання незаконним рішення Харківської міської ради щодо передачі в оренду землі.

Рішенням Харківської міськради від 28 листопада 2018 р. одному з господарських товариств передано в оренду земельну ділянку площею 0,8663 га із земель житлової та громадської забудови для будівництва торгівельного центру з гіпермаркетом, підземним паркінгом по просп. Ювілейному в м. Харкові.

“Згідно зі ст. 134 ЗК України, право оренди на зазначену земельну ділянку мало бути продано з земельних торгів учаснику, який би запропонував найвищу плату за користування нею”, – йдеться у повідомленні.

Наразі рішення суду набрало законної сили.