Завтра – День вишиванки

Фото: Харків Times

Завтра, 21 травня, у третій четвер місяця, традиційно відзначається Всесвітній День Вишиванки. Традиційної вишиванкової ходи не буде через карантинні обмеження, але харків’яни зможуть взяти участь у кількох акціях, що підготували активісти.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення організаторів акцій (наводиться в оригіналі).

  • Акція: онлайн-флешмоб “Одягни вишиванку з самого ранку!”. Просимо у День Вишиванки виставляти у мережі Ваші фото у вишиванках з хештегом #ДеньВишиванкиХарків2020.
    Ініціатор – Харківське обласне об’єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Тараса Шевченка.
  • Акція “Вишиваний майдан”. Малюємо найдовшу вишиванку у світі. Приносьте з собою фарби та усе необхідне. Приєднуйтесь, треба намалювати так щоб було видно з космосу.
    Початок о 14:00 на Майдані Свободи, біля намету “Все для перемоги”.
    Ініціатор – “Євромайдан Харків”. Організатори та учасники: БО БФ “Сестра милосердя”, ГО “УО УБД та волонтерів АТО у Харківській області”, ГО “АРТ – Оборона”, ГО “АКР” Справеливий суд, ГО волонтерська група “Південний Пост”, ВГ “Ставай Поруч!”, ВГ “Нагодуй соллата”, ГО “ШОЛОМ ПП”, ГО “Євро Харків”.
  • Акція “Велозаїзд на День Вишиванки-2020”. У Всесвітній День Вишиванки, запалимо вишиваним ВЕЛОзаїздом! З Україною в сердці, з вишиванкою на собі, на улюбленому ровері – долучайтесь! Дрескод: вишиванки та патріотична символіка, прапори на велосипедах (за бажанням та наявністю). Плануємо проїхатись вулицями міста та зустрітися з Автомайданом на пл.Конституції – привітатися та передати їм естафету.
    Початок о 18:30. Місце зустрічі: пам’ятник Т.Г.Шевченку.
    Увага! Ми закликаємо всіх учасників велозаїзду дотримуватись встановлених урядом правил карантину: обов’язкова наявність маски у кожного учасника, дотримання дистанції під час збору для інструктажу.
  • Акція “Заквітчаймо Харків!” Патріотичний вишиванковий автопробіг. Дрескод: вишиванки та патріотична символіка, прапори партій (не більше двох). Плануємо проїхатись вулицями міста та розфарбувати стовпчики у візерунки вишиванки.
    Початок о 19:00, збір на майдані Конституції біля пам’ятника Незалежності України.
    Увага! Ми закликаємо всіх учасників автопробігу дотримуватись встановлених урядом правил карантину: обов’язкова наявність маски у кожного учасника, дотримання дистанції під час збору для інструктажу.
    Співорганізатор акції – ПП “Європейська Солідарність”.