Держреєстратору за махінації із заарештованою нерухомістю загрожує до вісьми років в’язниці

Фото: atr.ua

Слідчі повідомили про підозру державному реєстратору Красноградської райдержадміністрації, яка незаконно зареєструвала право власності на майно вартістю майже 13 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

У ході досудового розслідування встановлено, що 8 квітня 2019 року підозрювана незаконно зареєструвала перехід права власності на нежитлове приміщення, незважаючи на накладений судом арешт на вказане майно та всупереч «Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень» і чинному законодавству.

Загальна вартість вказаних приміщень складає майже 13 млн грн.

На думку правоохоронців, дії держреєстратора підпадають під ч.3 ст. 365-2 КК України (зловживання своїми повноваженнями суб’єктом державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень з метою отримання неправомірної вигоди для іншої особи, що спричинило тяжкі наслідки).

Жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові судитимуть жінку-реєстратора одного з комунальних підприємств, яка за «винагороду» допомогла незаконно привласнити корівники вартістю 1 мільйон гривень.