У Харкові з’явився перший майданчик із контейнерами для роздільного збору сміття

На проспекті Перемоги, 66-К в Олексіївському житловому масиві встановлені перші три контейнери для роздільного збору сміття.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на директора комунального підприємства “Муніципальна компанія поводження з відходами” Юрія Суярко.

За його словами, найближчим часом такі контейнери будуть встановлені й в інших мікрорайонах Олексіївки та Павлова Поля, а в подальшому систему роздільного збору відходів планую впровадити по всьому місту та “запустити на новому сміттєпереробному комплексі сортувальну лінію, яка в автоматичному режимі буде сортувати цінні відходи”.

Мешканцям пропонується сортувати сміття трьох видів – пластик, папір і скло.

Директор КП наголосив, що контейнери влаштовані таким чином, щоб відходи “не розліталися по навколишньому середовищу та з них не так просто було щось витягнути”.

Нові контейнери стоять на проспекті Перемоги вже деякий час, з них кілька разів вивозили вміст.

“Результати хороші: корисні відходи по пластику й ПЕТ-пляшках складають 60%, по паперу та упаковці – 75%, по склу – 90%. Це все ми додатково вручну сортуємо та продаємо, а гроші направляються на ведення господарської діяльності підприємства”, – розповів Суярко.

Він підкреслив, що нові контейнери встановлюються саме з метою зменшення кількості відходів, які потраплятимуть на новий полігон, що “незабаром почне роботу”.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці березня у зв’язку з епідемією коронавірусної хвороби COVID-19 у місті переглянули графік вивозу сміття та дезінфікують контейнери.