У Харкові водії та медики “швидкої” вимагають виплати надбавок (відео)

Водії та медики “швидкої допомоги” вимагають виплати надбавок за виїзди до пацієнтів з підозрою на COVID-19 і забезпечення засобами захисту.

Про це повідомив кореспондент Харків Times з місця події.

Водії та деякі медики розповіли журналістам про свої вимоги на території відділення №1 “швидкої допомоги”. Однак страйку, про який працівники “швидкої” попереджали голову Харківської обладміністрації Олексія Кучера напередодні, вони не розпочали.

Директор центру Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта заявив журналістам, що 300% отримують тільки ті, хто працював з підтвердженими випадками COVID19.

Як повідомляв Харків Times, волонтер Наталя Попова повідомила у Facebook, що медики, які працюють на харківській “швидкій допомозі”, мають намір у понеділок, 18 травня, почати безстроковий страйк. Вона також опублікувала фото відкритого листа медиків голові Харківської обладміністрації Олексію Кучеру з повідомленням про акцію протесту.

На офіційній сторінці харківського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Facebook було опубліковане відео, у якому семеро людей у формах працівників “швидкої медичної допомоги” заявили, що анонсованого у соцмережах страйку працівників “швидкої” не буде.