Поліція розслідує потрапляння до соцмереж фотографій оголеної підозрюваної та відрізаної голови жертви

Фото: Харків Times

Головне управління Нацполіціі та Управління патрульної поліції у Харківській області проводять службові перевірки за фактом передачі до соціальних мереж фотографій оголеної жінки, підозрюваної у вбивстві власної 13-річної дочки, та відрізаної голови жертви.

Про це на прес-конференції сьогодні, 18 травня, повідомив, відповідаючи на питання журналіста Харків Times, начальник ГУ Нацполіціі області Валерій Сокуренко.

За його словами, службове розслідування розпочато того ж дня, коли з’явилися фотографії, й має бути закінчено протягом 30 днів, тобто, до 30 травня.

Сокуренко також повідомив, що у передачі до соцмереж фотографій оголеної підозрюваної у ході службового розслідування вже зізнався поліцейський з полку особливого призначення. Що ж стосується фотографій голови нещасної дитини, джерело їх появи буде з’ясоване “у ході розслідування, проведеного патрульною поліцією”.

Також начальник ГУ Нацполіціі пообіцяв про результати розслідування повідомити ЗМІ після його закінчення.

Як повідомляв Харків Times, вранці 30 квітня у Харкові кілька екіпажів патрульної поліції затримали оголену жінку з пакетом, у якому, як з’ясувалося пізніше, була відрізана голова 13-річної дівчинки.

Поліція під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури проводить розслідування обставин загибелі 13-річної дівчинки, чию відрізану голову несла в пакеті мати дитини, за п.2 ч.2 ст. 115 КК (умисне вбивство малолітньої дитини).

У соціальних мережах з’явилися шокуючі фотографії відрізаної голови нещасної дівчинки, що незрозумілим чином потрапили до рук користувачів телеграм-каналів.