На вулиці Дерев’янка створюють стометрове визнання в любові з квітів

Фото: city.kharkov.ua

Співробітники СКП «Харківзеленбуд» на схилі по вулиці Дерев’янка створюють традиційну клумбу в формі напису «Ми любимо Харків».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За словами начальника ділянки зеленого господарства СКП «Харківзеленбуд» Шевченківського району Павла Скотаренко, площа клумби по вул. Дерев’янко становить 240 кв. м.

«Довжиною квітник близько 100 метрів. Висота літер – 5 м, а висота «серця» – 12 м. По контуру написи висаджені ірезина та альтернантера – близько 20 тис. квітів, а серце ми створимо з червоною петунії. Букви ми висадимо коралової петунією – буде дуже яскраво і красиво», – зазначив Павло Скотаренко.

Він додав, що складність даної композиції в тому, що букви знаходяться на схилі і висаджувати їх під кутом досить важко.

За словами Павла Скотаренка, цього тижня озеленювачі планують висадити не менше 12 тис. квітів. Після завершення роботи над клумбою комунальникам залишиться тільки доглядати за нею: поливати й удобрювати.

На підприємстві також зазначили, що на сьогоднішній день вже висаджені клумби по вул. Новгородській, вул. Космічній, біля кінотретра ім. Довженка. У планах озеленювачів – висадити клумби в районі канатної дороги, у Саржиному яру і на пр. Науки.

Як повідомляв Харків Times, весною 2019 року на вулиці Дерев’янка створили клумбу з написом «Ми любимо Харків», для якої використовували 58 тис. рослин – близько 20 тис. квітів петунії (з 7 тис. яскраво-червоних створили серце, з 13 тис. бузкових – літери).