Митник посту “Харків-залізничний” піде під суд за хабар

Фото: dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо головного державного інспектора митного посту “Харків-залізничний” Слобожанської митниці Держмитслужби.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДБР.

“Слідством встановлено, що митник одержав неправомірну вигоду у сумі 500 доларів США від пасажира потяга “Кривий Ріг – Москва” за безперешкодне вивезення до Російської Федерації незадекларованих грошових коштів у сумі понад 10 тисяч євро”, – йдеться у повідомленні.

Митник обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу). У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Управління СБУ у Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, 19 січня на залізничному вокзалі «Харків-пасажирський» спіймали на хабарі головного державного інспектора митного посту «Харків-залізничний».