Екс-губернатору Харківської області не подобається робота нинішнього губернатора

Фото: 2day.kh.ua

Новообрана депутат Верховної Ради по 179 виборчому округу, колишня голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична вельми низько оцінила роботу на своєму попередньому посту її наступника Олексія Кучера.

Про це Харків Times стало відомо з інтерв’ю Світличної інформаційному агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Рівень управління вкрай низький, авторитету – немає, результати – відсутні”, – заявила вона.

За її словами, зі своїх бесід із мешканцями Харківської області екс-губернатор винесла враження, що “невдоволення діями місцевої влади починає зашкалювати”.

“Мої майже 80% на виборах, це в тому числі й реакція людей на роботу керівництва адміністрації”, – вважає Світлична.

Вона також вважає, що у конфлікті мера Харкова Геннадія Кернеса та бізнесмена Олександра Ярославського із нинішнім губернатором області Кучером, хоча Кернес і Ярославський “були неправі по формі”, однак “по суті – це можна зрозуміти”.

За словами Світличної, “емоційність” Ярославського на адресу обласної влади викликало те, що він “намагався допомогти медичній сфері якомога швидше, а упирався у нерозторопність чиновників”.

Також Світлична висловила думку, що боротьба із коронавірусом у регіонах “була фактично провалена”.

Як повідомляв Харків Times, у квітні Національне агентство з попередження корупції почало перевірку фактів можливого порушення виборчого законодавства під час проведення передвиборчої агітації та її оплати не з виборчого фонду вже обраної народним депутатом Юлії Світличної. Перевірка ініційована у відповідь на звернення офіційного спостерігача Громадянської мережі ОПОРА за результатами спостереження за проміжними виборами народного депутата України 15 березня 2020 на одномандатному виборчому окрузі №179.