У Харкові від коронавірусу померли чоловік і дружина

Фото: Укрінформ

Протягом тижня в Харкові померло літнє подружжя, у яких діагностували коронавірусну хворобу COVID-19.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення внучки померлих Світлани Баженовой в Facebook.

За словами дівчини, першої померла її 81-річна бабуся. Це сталася 8 травня. Через тиждень, 15 травня, помер дідусь Світлани. Він був на лікуванні в 13-міській лікарні, звідки його перевезли в обласну інфекційну.

Коли дідусь ще був живий, дівчина зі своєї сторінки у соцмережі благала не чіпати його та інших пацієнтів з коронавірусом.

“Олексій Кучер, у вас на сайті 8 травня моя бабуся – “81-річна Харків’янка” вже була цифрою в статистиці летальних випадків. Тепер чекаєте поки помре дідусь та інші, кого зараз привезуть в інфекційну лікарню?”, – писала Світлана Баженова.

За даними Харківського обласного лабораторного центру, за минулу добу в області померли 3 пацієнта з підтвердженим COVID-19 – всього 26 летальних випадків. Одужали 129 осіб, 35 з них – за минулу добу.

На 16 травня в області зареєстровано 773 випадки коронавирусной хвороби COVID-19 (+ 16 за добу). Найбільше число хворих зареєстровано в Харкові – 454 випадки (+ 8 за добу). Під підозрою залишаються 152 людини, з них 115 – жителі Харкова.

Як повідомляв Харків Times, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан розповіла, як пацієнти з COVID-19 потрапили в міську клінічну лікарню № 13 і чому їх перевезли в обласну інфекційну.