У Харківській області одужали двоє немовлят, у яких діагностували COVID-19

Иллюстративное фото

У Харківській області за станом на 16 травня одужали шестимісячна дівчинка і однорічний хлопчик, у яких діагностували коронавірусну інфекцію COVID-19. Обидва немовляти – з Валківського району.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної держадміністрації Олексія Кучера в Telegram.

За словами очільника області, на 16 травня зареєстровано рекордне число одужалих – 35 пацієнтів. Всього в області змогли подолати недугу 129 осіб. 26 хворих COVID-19 померли, троє з них – за минулу добу.

“На жаль, померли три людини – харків’янки 55, 67 і 72 років. У всіх була велика кількість серйозних супутніх захворювань. Серед них – гостра серцево-судинна недостатність, ускладнена важким ураженням системи обміну речовин (зокрема, цукровий діабет, ниркова недостатність, ожиріння); гостра серцево-судинна недостатність, ускладнена онкологією; гостра серцево-судинна недостатність, ускладнена ураженням органів центральної нервової системи (зокрема, церебральна недостатність, набряк головного мозку) “, – повідомив Олексій Кучер.

За минулу добу лабораторно підтверджено 16 випадків захворювання COVID-19 у жителів Харкова, Вовчанського, Красноградського районів, а також міста Люботин. Це більш як у 2,5 рази менше, ніж було хворих за кожен з останніх трьох днів.

“Серед осіб, у кого лабораторно підтверджена коронавірусна інфекція, госпіталізовано 277 осіб (з них п’ятеро в реанімації, але жодна людина не підключена до апарату ШВЛ). У більшості хвороба протікає в легкій, в тому числі безсимптомній формі, відтак – 341 людина на самоізоляції. Серед осіб з підозрою на коронавірус госпіталізовані 125 осіб, 32 – на самоізоляції”, – повідомив глава області.

Також за минулу добу зареєстровано 27 нових підозр.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області наприкінці квітня на коронавірус захворіло піврічне немовля. Дівчинка перебувала на самоізоляції з мамою.

У Харківській області на коронавірус захворіла дворічна дівчинка.

У Харківській області станом на 9:00 16 травня виявлено 773 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з яких 16 – за минулу добу.

Протягом тижня в Харкові померло літнє подружжя, у яких діагностували коронавірусну хворобу COVID-19.