Харківські рятувальники тестують новий 50-метровий автопідіймач (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Бійці Харківського гарнізону Державної служби з надзвичайних ситуацій вивчають можливості нової пожежно-рятувальної техніки – автопідіймача на базі вантажного автомобіля «Mercedes-Benz». Він може використовуватись для проведення аварійно-рятувальних робіт на висоті до 50 м.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

Нову техніку харківські рятувальники отримали від Уряду Китайської Народної Республіки.

Зважаючи на досить значні і нестандартні габарити цього автопідіймача співробітники ДСНС проводять його тестування в реаліях вулиць, проїздів і дворів міста.

В період з 12 по 22 травня рятувальники проводитимуть бойове розгортання цієї спецтехніки, аби не тільки додатково отримати навички, що знадобляться їм в умовах реальних бойових дій, але й вивчити особливості маневрування містом, можливість проїзду тими, чи іншими шляхами, визначити місця найбільш придатні для бойового розгортання, адже у зв`язку із хаотичним паркуванням автомобілів у дворах багатоповерхівок, зробити це буває вкрай проблематично.

За інформацією соцмереж, тестування нової техніки вже відбулося на Салтівці. Також автопідіймач бачили на Нових домах. Однак через “героїв” паркування на вулиці Танкопія розгорнути техніку не вдалося, повідомляють у Telegram.