Правоохоронці затримали ректора та проректора харківського вишу на 300 тис грн хабара (доповнено, фото)

Фото: www.gp.gov.ua

Правоохоронці затримали під час одержання неправомірної вигоди ректора та проректора одного із харківських вишів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Офісу Генерального прокурора.

“За даними слідства, керівники університету, використовуючи своє службове становище, вимагали від приватного підприємця 300 тис. грн неправомірної вигоди за укладення договору оренди приміщень, які перебувають на балансі університету”, – йдеться у повідомленні.

15 травня проведено обшук за місцем роботи посадовців та виявлені докази.

Прес-служба Національної поліції повідомила, що посадовці вимагали перерахувати суму на рахунок підконтрольного їм благодійного фонду. “Встановлено, що квитанцію про перерахування грошових коштів на рахунок благодійного фонду від приватного підприємця отримав особисто ректор”, – йдеться у повідомленні.

Наразі тривають слідчі дії, після чого буде вирішуватися питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу та обрання запобіжного заходу.

Викрито керівництво університету прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління за оперативного супроводження Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Прес-служба не повідомляє, керівництво якого вишу фігурує у провадженні. Втім, як з’ясував  Харків Times, кабінет, який можна бачити на світлині, вкрай схожий на кабінет ректора Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва Олександра Ульянченко. Фото для порівняння взяте з його сторінки на офіційному сайті університету.