Помер Юрій Шкодовський

Фото: objectiv.tv

Увечері вчора, 14 травня, після тривалої хвороби на 73-му році життя помер колишній головний архітектор і почесний громадянин Харкова Юрій Шкодовський.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній раді.

Юрій Шкодовський народився 16 листопада у селищі Нова Водолага Харківської області. У 1971 році він закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут. З 1965 по 1983 рік працював в інституті “Укрміськбудпроект”.

З 1994 по 2001 рік Шкодовський був головним архітектором Харкова, а з 2001 року став начальником управління містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації. З 2011 року – ректор і завідувач кафедри урбаністики Харківського національного університету будівництва та архітектури.

Про місце й час прощання з Юрієм Шкодовським поки не повідомляється.

Редакція Харків Times приносить глибокі співчуття рідним та близьким Юрія Шкодовського.

Як повідомляв Харків Times, у листопаді 2018 року ректор Харківського національного університету будівництва та архітектури Юрій Шкодовський звертався до міськради із проханням встановити на архітектурному корпусі університету по вул. Сумській, 40 меморіальні дошки почесному громадянину міста, голові Харківського міськвиконкому в 1960-1970-і роки Юрію Гуровому та почесному громадянину міста, заслуженому будівельнику України Володимиру Реусову.