Я не знаю, чому Шмигаль так не хоче відкрити метро – Кернес

Фото: Харківський Метрополітен

Харківський міський голова Геннадій Кернес вважає, що у зв’язку із послабленням карантинного режиму в місті необхідно відкрити метро.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради.

“Логіка проста: метро необхідно відкрити. Наземний транспорт чимось відрізняється від підземного? У підземному – витяжка краща. Через послаблення карантину люди почали ходити на роботу, вони їдуть у наземному транспорті, де тісно і душно. Я не знаю, чому Прем’єр-міністр Денис Шмигаль так не хоче відкрити метро. Учора він сказав, що підземка може стати вагомим чинником поширення коронавірусу. Але жодна країна у світі не закрила метро! У Лондоні закрили на один день для санобробки і відкрили знову. Метро – це найбільш зручний, безпечний і доступний вид транспорту. І ми могли б там створити всі необхідні умови для елементарної санобробки”, – заявив Кернес.

Він також повідомив, що відсилав прем’єр-міністру вже не один лист з обґрунтуваннями необхідності відкриття метрополітену, однак, не отримав відповіді.

“Що ж, будемо чекати на рішення Кабміну”, – сказав мер.

Як повідомляв Харків Times, Харківський метрополітен був закритий на карантин у зв’язку з епідемією коронавірусної хвороби COVID-19 о 20:00 17 березня.

6 травня мер Харкова Геннадій Кернес заявив про намір відновити роботу Харківського метрополітену 12 травня, проте вже на наступний день, 7 травня, він відмовився від цього наміру.

8 травня Кабінет міністрів офіційно оприлюднив повний список послаблень карантину з 11 травня.

13 травня на засіданні виконавчого комітету міськради заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан говорила про необхідність відкриття метрополітену в зв’язку із послабленням карантинних заходів. Вона висловлювала стурбованість великим скупченням людей у наземному громадському транспорті та на зупинках.