Харківські медики отримають 21 млн грн “ковідних надбавок” за квітень – глава облздраву

Фото: dpsu.gov.ua

У Харківській області сума надбавок за квітень для медиків, що працювали з пацієнтами, у яких була виявлена ​​або запідозрена коронавірусна інфекція COVID-19, складе 21 мільйон гривень.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на брифінгу 14 травня глави Департаменту охорони здоров’я ХОДА Вадима Іваннікова.

“21 мільйон – це те, що люди зараз отримають за квітень. Там сплачується за випадок, скільки пацієнтів у нас захворіло. Я вам доповів, у нас було 713 пацієнтів за весь період”, – розповів Вадим Іванніков.

За його словами, доплати отримають медпрацівники, які працювали з пацієнтами з підтвердженим COVID-19, і ті, хто обслуговував пацієнтів, у яких запідозрили, але не підтвердили коронавірус.

Першими, за інформацією глави обласного управління охорони здоров’я, отримають доплати співробітники швидкої медичної допомоги.

Скільки саме лікарів, фельдшерів і медсестер в області можуть отримати “коронавірусну надбавку”, Іванніков назвати не зміг.

“Я не можу сказати вам кількість (медпрацівників – прим. Ред), тому що це статистичні дані, я хочу сказати, що сума становитиме 21 млн грн”, – розповів Іванніков.

Також він повідомив, що тимчасово закрита на дезінфекцію 13-а міська лікарня, яка приймала пацієнтів з COVID-19. Знезараження на території лікувального закладу проводять, оскільки у трьох медиків лікарні підтвердили коронавірус.

Шість випадків COVID-19 виявлено серед медиків опорної лікарні з лікування пацієнтів з коронавірусом – обласної інфекційної. Також в цій установі проводиться комплексна перевірка. Її почали після смерті пацієнта з COVID-19 із Золочівського району, родичі якого спростували інформацію про безкоштовне лікування хворих на коронавірус. За їх словами, в лікарні їм видали список, що слід купити, де крім медикаментів, також були вказані антисептичні засоби.

За інформацією глави ХОДА Олексія Кучера, в Харківській області на 14 травня 713 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 21 летальний – за минулу добу помер 82-річний харків’янин. Одужали 87 осіб.

“З підтвердженою коронавірусною інфекцією госпіталізовано 264 особи (з них 7 осіб перебувають в реанімації: 1 людина підключена до апарату ШВЛ, 6 – на кисневої підтримці (масці). 341 чоловік на самоізоляції. З підозрою на коронавірус госпіталізовані 114 осіб, 30 – на самоізоляції “, – повідомив глава області.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 14 травня виявлено 713 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з яких 41 – за минулу добу.

У Харківській області за станом на 13 травня коронавірусною інфекцією COVID-19 захворіли 167 медичних працівників.