У Харкові треба відкрити метрополітен – заступник мера Горбунова-Рубан

Скупчення людей у наземному транспорті після ослаблення карантину може привести до негативних наслідків, заявила 13 травня на засіданні виконавчого комітету міськради повідомила заступник мера з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

За словами Горбунової-Рубан, багато людей вийшли на роботу, і відразу виникло скупчення на зупинках і в громадському транспорті. Вона зазначила, що ослаблення карантинних заходів повинно супроводжуватися посиленням транспортних перевезень. Тому, щоб уникнути наслідків епідемічного характеру, треба відкрити метрополітен.

“Дивлячись на те, що відбувається, а метро не працює, я бачу загрозу для виконання карантинних заходів у місті. Крім того, люди послабили свою відповідальність за виконання умов карантину. Ніхто не відміняв носіння масок, рукавичок у крамницях, дотримання дистанції. Потрібно уважно поставитися до цієї ситуації і поставити питання відкриття метро перед урядом”, – сказала заступник міського голови.

Горбунова-Рубан зазначила, що Харківський метрополітен ретельно підготувався до карантину – придбав багато дезінфекційних розчинів, відпрацював нічну дезінфекцію вагонів і графік прибирання. Крім того, відпрацьована пропускна система.

“Є вентиляція, дезінфекція, можливість дотримуватися відстань. Тому можна використовувати метрополітен так, щоб уникнути небажаних наслідків”, – підкреслила заступник міського голови.