У голосуванні по “антиколомойському закону” голоси харківських нардепів розділилися

Сьогодні, 13 травня, Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності”. Йдеться про багатостраждальний законопроект №2571-д, що у народі прозвний “антколомойським”.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення на офіційному сайті Верховної Ради.

Закон був прийнятий 270 голосами “за” при 51 голосі “проти”; 29 утрималися й 31 не голосував.

Голоси харківських нардепів розділилися практично порівну, якщо протиставити голосуванню “за” відсутність на засіданні, утримання або відмову від голосування.

Підтримали новий закон наступні депутати від фракції “Слуга народу”: Марія Мезенцева, Юрій Здебський, Олександр Бакумов, Андрій Одарченко, Євген Пивоваров, Дмитро Любота й Олександр Литвинов. Крім них, за “антиколомойський” закон проголосував позафракційний харківський депутат Дмитро Шенцев.

Серед харківських “Слуг народу” не брав участі в голосуванні, перебуваючи при цьому в залі, Олексій Красов, утрималися Олександр Куницький та Вікторія Кінзбурська, а Дмитро Микиша – просто був відсутній на засіданні. Також були відсутні новий позафракційний депутат ВР Юлія Світлична та нардеп від партії “Опозиційна платформа – За життя” Олександр Фельдман.

Як повідомляв Харків Times, 31 березня Верховна Рада проголосувала у другому читанні та в цілому за законопроект №2178-10, який передбачає з 1 липня 2021 відкриття ринку землі в Україні. Даний законопроект підтримали 259 нардепів. Серед них – вісім мажоритарників з Харківської області.