Коронавірус в Харківській області: захворіли 167 медиків, десять – за минулу добу

Фото: pravda.com.ua

У Харківській області за станом на 13 травня коронавірусною інфекцією COVID-19 захворіли 167 медичних працівників.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної держадміністрації Олексія Кучера в Telegram.

Таким чином, кількість хворих на коронавірус медиків в Харківській області за добу збільшилася з учорашнього дня, коли COVID-19 був підтверджений у 157 співробітників системи охорони здоров’я в регіоні.

За останню добу в області лабораторно підтверджено 49 випадків захворювання COVID-19 у жителів Харкова, Богодухівського, Вовчанського, Зміївського, Золочівського, Лозівського, Первомайського та Печенізького районів. Приблизно 65% хворих в області – жителі Харкова. За добу коронавірус підтвердили у 33 харків’ян.

За минулу добу померла 81-річна харків’янка. Вона мала супутні захворювання, зокрема, страждала на гіпертонію. Всього в області 20 летальних випадків, 81 людина одужала, одна з них – за минулу добу.

“Госпіталізовано з підтвердженим діагнозом 248 осіб (з них шестеро в реанімації: двоє людей підключені до апаратів ШВЛ, четверо – на кисневій підтримці (масці). На самоізоляції – 323 людини. З підозрою на коронавірус госпіталізовані 104 особи, 31 – на самоізоляції”, – повідомив Олексій Кучер.

З 200 ліжок Харківської обласної інфекційної лікарні на сьогодні заповнені 194. Захворіли не менше шести медпрацівників установи, повідомляє Суспільне з посиланням на директора лікарні Павла Нартова.

“Зараз у нас 194 зайнятих місць… З цих 194, які знаходяться, 174 підтверджений діагноз. Лікарня розрахована на 200, але ми можемо і більше, залежить від кількості персоналу. У нас захворів медперсонал, молодший, середній, тобто не вистачає їх. А якщо ми будемо відкривати у дитячій лікарні, там теж персонал наш, лікарі наші”, — сказав Нартов.

Нартов не зміг уточнити, скільком працівникам лікарні підтвердили коронавірус на сьогодні.

“Шість було… Може, і більше. З кожним днем інформація відновлюється”, — сказав Нартов.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 13 травня виявлено 672 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з яких 49 – за минулу добу.

13 травня Харківська область стала лідером серед регіонів України за кількістю нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

У Харківській області за станом на 12 травня коронавірусною інфекцією COVID-19 захворіли 157 медичних працівників, вісім з них – за минулу добу.