Суд щодо запобіжного заходу підозрюваним у знущаннях над підлітком – в закритому режимі

Фото: www.057.ua

Суддя Орджонікідзевського сда Харкова прийняла рішення проводити закрите засідання з обрання запобіжного заходу щодо Дмитра Бєлєвця, підозрюваного у знущаннях над 17-річним жителем селища Рогань В’ячеславом Тунгусковим.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлень з публікації видання “057”.

Судове засідання було призначене на 11:00, але його кілька разів переносили, і воно почалося тільки о 14:15. Представників ЗМІ не пускали до будівлі суду, мотивуючи це карантинними обмеженнями, внаслідок чого на вході виникла перепалка. Адвокати потерпілих вимагали допустити журналістів до суду з метою проведення засідання без фальсифікацій. У результаті через деякий час журналістів почали запускати невеликими групами, проводячи температурний скринінг та огляд речей.

У засіданні прокурор клопотав про розгляд вступної та резолютивної частини судового засідання відкрито для ЗМІ, а основної – закрито. Захист потерпілого зазначив, що справа набула розголосу за допомогою ЗМІ, тому судове засідання потрібно вести відкрито. Мати потерпілого підтримала позицію адвокатів, слідчий – клопотання прокурора.

Суддя прийняла рішення проводити закрите засідання щодо підозрюваного Дмитра Бєлєвцев, воно не підлягає оскарженню. Надалі суд прийняв рішення розглядати в закритому режимі і запобіжний захід другому підозрюваному Володимиру Козбану.

Бєлєвець частково визнав провину. Він заявив, що старший брат потерпілого також погрожував людям, завдав порізу на обличчі дівчинки в минулому році. За словами підозрюваного, молодший наслідував старшому. В той день підозрюваний також зв’язувався зі старшим братом, але він порадив звернутися саме до В’ячеслава.

Адвокат Козбана Едуард Локтіонов заявив журналістам, що його підзахисний наносив тілесні ушкодження, але яким чином – це встановлять на досудовому розслідуванні. За словами його підзахисного, йому зателефонувала дочка і сказала, що потерпілий наніс їй тілесні ушкодження із загрозою згвалтувати. Після цього його підзахисний запросив з другим підозрюваним потерпілого на зустріч. “В сім’ї він єдиний годувальник для дочки і літніх батьків, тому захист буде просити запобіжний захід – домашній арешт в нічний час”, – повідомив адвокат.

Козбан заявив журналістам, що “просто захищав свою дочку”.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 6 травня на зупинці транспорту в селищі Рогань був знайдений без свідомості 17-річний В’ячеслав Т. У лікарні підліток розповів матері, що над ним знущалися двоє чоловіків, які “били його арматурою та ґвалтували держаком від лопати”. За словами хлопчика, конфлікт почався після його сварки із колишньою дівчиною та її подругою. Поліція підозрює у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень “двох чоловіків 32 і 38 років”.

Індустріальний відділ поліції розслідує цей злочин за чотирма статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 121 (нанесення тяжких тілесних ушкоджень, вчинене групою осіб), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 3 ст. 152 (згвалтування) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

В Орджонікідзевському районному суді Харкова почалося засідання щодо обрання запобіжного заходу для підозрюваних.