САП та НАБУ завершили слідство щодо завдання 13,7 млн гривень збитків “Електроважмашу”

Фото: УНН

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) завершили досудове розслідування у справі щодо завдання державному підприємству Завод “Електроважмаш” (Харків) збитків на суму 13,7 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі САП.

У 2017 р. посадовці підприємства за посередництва підконтрольної їм компанії, яка зареєстрована у Чеській Республіці (м. Прага), організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки з Литви.

“Внаслідок реалізації вказаної злочинної схеми ДП “Завод “Електроважмаш” недоотримало 13,7 млн гривень, що підтверджено експертизами”, – йдеться у повідомленні.

Усім учасникам схеми інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Прес-служба НАБУ повідомила, що 8 травня відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням справи до суду підозрюваним у справі – двом заступникам директора ДП “Завод “Електроважмаш”, начальнику управління “Заводу “Електроважмаш”, кінцевому бенефіціару чеської компанії-учасниці схеми, а також директору чеської компанії.

“Ті запчастини, які “Електроважмаш” продав чеській компанії за 600,3 тис. євро, остання перепродала литовській за майже вдвічі більшою ціною – 1,22 млн євро”, – йдеться у повідомленні.

Розслідування цього провадження детективи НАБУ здійснювали з листопада 2017 р.