У Харкові померла медсестра, у якої діагностували коронавірус

Фото: Укрінформ

49-річна медсестра обласного диспансеру радіаційного захисту із підтвердженою коронавірусною хворобою СOVID-19 померла у Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

За даними обладміністрації, медсестра заразилася в побуті — під час хрестин на Великдень.

За інформацією директорки диспансеру Ірини Пирогової, померла старша медсестра реанімаційного відділення.

“Дуже добра працівниця, дуже добрий спеціаліст, давно працювала у закладі. Ймовірно, заразилася у великодні дні. Вона кудись їздила на Великдень в Дергачівський район”, — сказала Пирогова.

“Коли її поклали в інфекційну лікарню (за інформацією Пирогової, близько двох тижнів тому), у нас провели епідеміологічне розслідування. Це побутове зараження. Не пов’язане з роботою, у зв’язку із відсутністю пацієнтів у лікарні”, — додала директорка диспансеру.

За її словами, п’ятьом медпрацівникам з числа персоналу зробили ПЛР-тест і відправили в самоізоляцію. Результатів тестування очікують.

“Клінічних проявів на сьогодні ні в кого немає”, — сказала Пирогова.

Харківський обласний диспансер радіаційного захисту — один з опорних закладів для госпіталізації хворих із COVID-19, однак поки цей заклад не починав приймати пацієнтів із коронавірусом.

За даними Харківського обласного лабораторного цента МОЗ України, станом на 10 травня в області померли 16 хворих на СOVID-19 (двоє – за минулу добу), 67 пацієнтів одужали. Також за добу в області зареєстрували 57 нових підозр.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 10 травня виявлено 572 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з яких 44 – за минулу добу.