У День Перемоги по Харкову роз’їжджав Harley-Davidson (фото)

Фото: city.kharkov.ua

9 травня на честь Дня Перемоги над нацизмом в Харкові влаштували автопробіг на техніці військових років – по вулицях міста курсували мотоцикл Harley-Davidson, автомобіль Dodge.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Автопробіг організував технічний клуб «Самоходъ». За словами президента клубу Олександра Осетрова, протягом чотирьох годин за трьома маршрутами курсували три мотоцикла і чотири автомобілі – Harley-Davidson, Dodge, «Перемога» та ін.

Всього 9 травня в Харкові відбулося чотири автопробіги. Крім клубу ретро-техніки, вулицями міста проїхали автоколони ветеранів учасників АТО, партії Шарія та ОПЗЖ.

Все автопробіги почалися з центру Харкова. У них взяли участь близько 280 автомобілів, повідомили в прес-службі Нацполіціі. За порядком під час заходів стежили приблизно 2,5 тисячі правоохоронців. Порушень громадського порядку не було.

Довідка: Американська техніка, зокрема мотоцикли Harley-Davidson, автомобілі Dodge, надійшли в СРСР по ленд-лізу. Це державна програма, за якою Сполучені Штати Америки поставляли своїм союзникам у Другій світовій війні бойові припаси, техніку, озброєння, продовольство, медичне обладнання та ліки, стратегічну сировину, включаючи нафтопродукти. Основними клієнтами США стали країни Британської співдружності націй і СРСР. Зокрема, з США в Радянський Союз надійшло 427 284 автомобілів, 1977 локомотивів, 35 170 мотоциклів. Крім цього американці поставили в СРСР 4 478 тисяч тонн продуктів харчування 2 670 тисяч тонн нафтопродуктів, 15 417 000 пар армійських черевиків, 1 541 590 штук ковдр, 257 мільйонів гудзиків.

Як повідомляв Харків Times, пілоти Харківського аероклубу привітали харків’ян з Днем Перемоги.