Пілоти Харківського аероклубу привітали харків’ян з Днем Перемоги (фото)

У День Перемоги льотчики Харківського аероклубу Сергій Філатов, Сергій Комін та Анатолій Бернатович на реактивних літаках Л-29 “Дельфін” виконали польоти над Харковом і Чугуєвом.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення аероклубу.

“Сьогоднішні польоти на честь 75-річчя Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – це подарунок жителям Харківщини від Харківської міської ради, Чугуївської міської ради та Харківського аероклубу ім. В.С.Гризодубової ТСОУ”, – йдеться в повідомленні.

Перший політ з аеродрому “Коротич” відбувся над Чугуєвом, де група Л-29 виконала кілька проходів над містом.

Другий політ трійка “дельфінів” виконала над Харковом. Реактивні літаки злетіли з аеродрому “Коротич”, пройшли над Безлюдівкою, над районом Нових домів і Немишлі, пролетіли над 8-м хлібозаводом, розгорнулися в районі Героїв Праці та далі виконали два проходи на висоті 300 метрів над Меморіалом Слави в Лісопарку.

“На жаль, через погіршення погоди заплановану пілотажну програму виконати не вдалося, однак пілоти порадували харків’ян злагодженим груповим прольотом з випущеними димами. Пилотаж вийшов над сквером” Стрілка “- трійка Л-29 зайшла з боку вокзалу і зробила” розпуск “- одночасне розходження на різні боки з набором висоти “, – йдеться у повідомленні.

Ведучий пілотажної групи Сергій Філатов виконав фігуру “бочка”.

“Це унікальний для Харкова політ і перший політ над рідним містом для пілотажної групи Харківського аероклубу – реактивні літаки над Харковом ще не літали”, – підкреслюють в аероклубі.