Дрифт на майдані Свободи: поліція відкрила кримінальне провадження

Фото: соцсети

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом дрифту кількох легковиків на площі Свободи серед дня 9 травня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Повідомлення про порушення правопорядку на майдані Свободи надійшло до поліції о 14:50. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції.

“Поліцейські встановили, що невідомі на автомобілях грубо порушували порядок. За розпорядженням керівництва ГУНП в Харківській області по місту було введено поліцейську операцію “Перехоплення”, – йдеться у повідомленні.

На даний час встановлено сім автівок. Водії та свідки події запрошені до Шевченківського відділу поліції для надання пояснень. Працівниками поліції встановлюються власники транспортних засобів, які також можуть бути причетні до вчинення даного правопорушення.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство). Санкція статті передбачає до чотирьох  років позбавлення волі.

Очевидці інциденту пишуть в соцмережах, що на площі влаштували гуртовий дрифт водії декількох автомобілів на литовських і азербайджанських номерах. Згідно з опублікованою в соцмережах інформацією, на початку в розшуку було дев’ять легковиків.

Як повідомляв Харків Times, 26 лютого, в центрі Харкова, на площі Конституції водій BMW влаштував небезпечне автошоу – лихач виписував круті віражі, підрізав інші авто. За фактом порушення правил дорожнього руху водієм відкрито кримінальне провадження.