Війна в Україні: сім обстрілів, чотирьох військовослужбовців поранено

За минулу добу, 8 травня, збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Свою активність ворог учора проявляв переважно в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”. Неподалік Широкиного противник вів вогонь по наших позиціях з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів та застосовував БпЛА для скидання пострілів ВОГ-17. Околиці Кам’янки російські окупанти обстріляли з 82-мм мінометів, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поруч з населеним пунктом Мар’їнка противник використовував для обстрілів ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю, а біля Авдіївки задіював великокаліберні кулемети. З настанням темряви збройні формування Російської Федерації з автоматичних станкових гранатометів здійснили обстріл позицій українських захисників неподалік населеного пункту Піски.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” біля Оріхового та Кримського ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів, а також станкових протитанкових гранатометів. Загалом окупанти на цьому напрямку випустили 27 мін 120-го калібру.

“Внаслідок ворожих обстрілів чотири військовослужбовці Об’єднаних сил отримали поранення. Наші воїни вжили вичерпних заходів для припинення вогню з боку збройних формувань РФ, після чого загарбники відмовилися від подальшої активності”, – йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, 8 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та ще двох поранили.

Від початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник обстріляв зі 120-мм мінометів наші позиції біля Кримського. Неподалік Хутора Вільного окупанти застосовували міномети 120 мм та 82 мм, а також станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети. За поточну добу втрат серед українських захисників немає.