У 92-й ОМБр відкрили Меморіал Слави загиблим воїнам

Фото: Харків Times

На території 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка під Чугуєвом 6 травня відкрили Меморіал Слави загиблим воїнам.

У центрі меморіалу – висічений з каменю малий герб України – Тризуб, встановлений на стилізованій захисній споруді – габіоні. Поруч розміщені шість гранітних плит – за кількістю років, що триває війна на Донбасі. На кожній з них викарбувані імена полеглих за рік воїнів. Всього на плитах 63 імені – саме стільки воїнів втратила бригада від початку збройної агресії Російської Федерації проти України.

У церемонії відкриття взяли участь військовослужбовці та ветерани бригади, представники Оперативного командування “Схід”, місцевих органів влади та духовенства.

Єпископ Харківський та Богодухівський Митрофан провів панахиду за загиблими воїнами й освятив меморіал, після чого присутні поклали до пам’ятника квіти.

Довідка. З початку військової агресії РФ проти України військовослужбовці 92 ОМБр виконували бойові завдання з прикриття ділянки державного кордону в напрямку Бєлгород – Харків у Великобурлуцькому та Вовчанському районах Харківської області. У серпні 1 ротна тактична група виконувала завдання на Донецькому напрямку під Іловайськом з деблокування українських підрозділів, які потрапили в оточення.

З вересня 2014 року підрозділи бригади отримали задачу висунутися на Луганський напрямок для заняття оборони з утримання населених пунктів Станично-Луганського та Новоайдарського районів вздовж річки Сіверський Донець, та виконували бойове завдання до 1 липня 2016 року.

У січні – лютому 2015 року зведена тактична рота виконувала бойові завдання на Дебальцевському напрямку.

З 10 жовтня 2016 року по 5 листопада 2017 року бригада виконувала бойове завдання в ОТУ “Маріуполь” на рубежі Мар’їнка – Красногорівка – Тарамчук.

З початку травня по кінець грудня 2018 року бригада виконувала бойове завдання на Донецькому напрямку поблизу міста Авдіївка. У 2019 році бригада вдруге виконувала бойове завдання поблизу Авдіївки.