Померлий від коронавірусу мешканець Золочівського району міг заразитися у лікарні

Фото: glavcom.ua

У Харківської області станом 8 травня зареєстровано 11 летальних випадків від коронавірусної хвороби COVID-19, один з яких помер минулої доби в обласній інфекційній лікарні.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного лабораторного центру.

Померлий — житель села Олександрівка Золочівського району віком за 60 років, повідомляє Суспільне з посиланням на голову Золочівської райдержадміністрації Тамаз Гамбарашвілі.

“Людина ця захворіла, наскільки нам відомо, у лікарні в місті Харкові і не контактувала зі своїми родичами. Людина хворіла — не знаю якою хворобою, треба у медиків питати —вона потрапила в лікарню, через 3-4 дні після того, як вона потрапила у лікарню, у неї діагностували коронавірус”, — зазначив голова РДА.

Посилювати карантин в Олександрівці поки не планують. Серед контактних осіб (скільки їх, Гамбарашвілі не уточнив) підтверджених випадків немає. Голова РДА додав, що в селі провели всі заходи щодо запобігання інфекційного захворювання. За його словами, було продезінфіковано подвір’я, будинок, вулиці, магазини, зупинки.

Як повідомляв Харків Times, за даними ЦГЗ, в Харківській області станом на 9:00 8 травня 478 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з яких 30 – за минулу добу.

У Красноградському районі Харківської області зареєстровано спалах коронавірусної хвороби COVID-19 серед медиків.

Станом на 7 травня діагноз COVID-19 підтверджений у 115 медпрацівників в Харківській області.