Коронавірус в Харківській області: захворіли 128 медиків, за добу – 13 нових

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області станом на 8 травня коронавірусною інфекцією COVID-19 захворіли 128 медичних працівників, 13 з них – за минулу добу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної держадміністрації Олексія Кучера в Facebook.

Всього, за даними глави ХОДА, за минулу добу COVID-19 діагностували у 26 осіб. Серед них – жителі Харкова, Красноградського, Нововодолазького, Дергачівського та Харківського районів.

“Госпіталізовано з COVID-19 170 осіб (з них 8 на кисневої підтримки (масці), 238 на самоізоляції. З підозрою на коронавірус госпіталізовані 85 осіб, 30 – на самоізоляції”, – повідомив глава області.

Він додав, що за минулу добу померла 81-річна харків’янка, у якій діагностували COVID-19. У жінки були супутні захворювання, зокрема, цукровий діабет.

Також від коронавірусу помер мешканець села Олександрівка Золочівського району. Він приїхав до Харкова лікувати іншу хворобу, і тут, ймовірно, заразився COVID-19. Повідомлення про цей випадок надійшло до Харківського обласного центру вранці 8 травня, і цей летальний випадок не був зарахований минулої доби, пояснили в прес-службі ХОДА.

На 8 травня, за інформацією губернатора, в області зареєстровано 476 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 11 летальних, 57 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 38 нових підозр.

Найбільше число хворих зареєстровано в Харкові – 280 випадків (+11 за добу). За ним – Харківський район (49 випадків), Зміївський (39 випадків) райони. У Валківському районі вже чотири дні, з 4 травня число хворих не збільшується і становить 32 випадки.

Як повідомляв Харків Times, за даними ЦГЗ, в Харківській області станом на 9:00 8 травня 478 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з яких 30 – за минулу добу.

У Красноградському районі Харківської області зареєстровано спалах коронавірусної хвороби COVID-19 серед медиків.

Станом на 7 травня діагноз COVID-19 підтверджений у 115 медпрацівників в Харківській області.