Харків сплатив за світлове обладнання вп’ятеро дорожче ринкових цін – поліція

Фото: hk.npu.gov.ua

Правоохоронці встановили факт умисного завищення юридичними особами у п’ятикратному розмірі вартості використаного обладнання під час виконання робіт по капітальному ремонту багатоквартирних житлових будинків у Харкові. Матеріальна шкода бюджету міста складає понад 800 тис. гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи підприємств-підрядників здійснювали закупівлю світлового обладнання за ринковими цінами, а при виконанні робіт завищували вартість обладнання у декілька разів. В подальшому службові особи Департаменту житлового господарства Харківської міської ради здійснювали прийняття вказаних робіт та перераховували кошти на розрахункові рахунки вказаних підприємств-підрядників. Загальний розмір укладених договорів – близько 28 мільйонів гривень, з яких 13 мільйонів гривень на теперішній час перераховано на розрахункові рахунки підприємств-постачальників”, – йдеться у повідомленні.

8 травня  правоохоронці провели одночасно 20 обшуків за місцем розташування офісних приміщень підприємств-підрядників, у Департаменті житлового господарства та комунальному підприємстві Харківської міської ради, а також за місцем мешкання службових осіб та працівників цих підприємств та установ. Під час проведення обшуків вилучена первинна бухгалтерська та фінансово-господарська документація.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці проводять обшуки у Харківській міськраді.