Двох харківських патрульних підозрюють у крадіжці й перепродажу автівки (фото, відео)

Державне бюро розслідувань (ДБР) підозрює старшого лейтенанта й лейтенанта Управління патрульної поліції у Харківській області в тому, що вони викрали й продали автомобіль Volkswagen Passat TDI. Обом патрульним вручені підозри по ч. 2 ст. 289 КК (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб). Ще один підозрюваний у цій справі у поліції не працював.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook прес-секретаря теруправління ДБР у м. Полтава Олександра Білки.

“За даними слідства, у квітні 2020 року патрульні вирішили викрасти автомобіль Volkswagen Passat на іноземній реєстрації, який знаходився у дворі одного із багатоквартирних будинків. Для цього правоохоронці залучили водія евакуатора та вивезли викрадене авто”, – написав Білка.

Як повідомили Харків Times у прес-службі прокуратури області, автомобіль був викрадений у Слобідському районі Харкова.

Водій евакуатора був знайомий з викрадачами. Він завантажив машину на евакуатор і “в супроводі службового автомобіля Toyota Prius вивіз її в селище Солоницівка, де продав своєму знайомому за $ 700”.

Поліцейським чоловік віддав їхню частину від незаконної оборудки – 4 тис. гривень.

Санкція інкримінованої лейтенантам статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці передали до суду справу колишнього співробітника відділу поліції у метрополітені, підозрюваного в тому, що у жовтні-листопаді 2019 року він разом зі знайомим нападав на перехожих у Харкові та грабував їх.