На Олексіївці патрульні стріляли в озброєного ножем чоловіка

Фото: ХарківTimes

Увечері 6 травня в Харкові патрульні стріляли і поранили чоловіка, озброєного ножем.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Патрульній поліції області.

За інформацією прес-служби, почалося все з повідомлення про конфлікт на вулиці Асхарова. Коли патрульні прибули за вказаною адресою, заявник і очевидці події повідомили, що на них напав невідомий з ознаками наркотичного сп’яніння. Чоловік погрожував їм ножем, після чого побіг в напрямку вулиці Перемоги.

Інспектори знайшли чоловіка, схожого на того, якого описували очевидці. Коли звернулися до нього, він дістав ніж і став ним погрожувати. Поліцейські зажадали, щоб чоловік поклав ніж і попередили, що за законом “Про Національну поліцію” можуть застосувати до нього спеціальні засоби і вогнепальну зброю.

На попередження поліцейських чоловік не відреагував, став наближатися до них і намагався вдарити одного з патрульних ножем. У відповідь поліцейські розпорошили газ з балончика. Але на чоловіка це не подіяло, він продовжував свої агресивні дії. Ще раз попередивши про можливість застосування вогнепальної зброї, патрульний двічі вистрілив в бік чоловіка і поранив того в ногу.

Після цього інспектори надали пораненому домедичну допомогу і викликали швидку.

“Чоловіка швидка доставила до лікарні невідкладної медичної допомоги. Громадянин отримав поранення м’яких тканин і після наданої йому медичної допомоги подальшої госпіталізації не потребував”, – розповіли в Патрульній поліції.

На місці події працювала слідчо-оперативна група.

Як повідомляв Харків Times, вночі 13 лютого в харківську лікарню № 25 доставили людину з вогнепальними пораненнями. Постраждалого прооперували, медики його стан оцінюють як важкий. Чоловіка підстрелили співробітники патрульної поліції в полі біля села Хролі Харківського району.

Співробітника поліції, який влаштував стрілянину по авто затримали. Слідчі ГБР в місті Полтаві відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України).