Нацкорпус виходить з волонтерського штабу ХОДА, звинувативши його у бездіяльності

Фото: vecherniy.kharkov.ua

Голова Харківського осередку партії “Національний корпус” Костянтин Немічев заявив про вихід волонтерів Нацкорпусу з волонтерського штабу при Харківській облдержадміністрації та звинуватив цей штаб у бездіяльності.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Немічєва у Facebook.

“НКВолонтери виходять з волонтерського штабу при ХОДА”, – написав Немічев.

За його словами, волонтерів Нацкорпусу запросили до створеного 26 березня обласного волонтерського штабу, пообіцявши, що цей штаб і телефон його “гарячої лінії” працюватимуть, “до того моменту, поки не мине небезпека, пов’язана з поширенням коронавірусу”.

“Але по факту його робота закінчилася на відкритті гарячої лінії, тобто 31 березня. Штаб фактично пропрацював 5 днів”, – заявив Немічев.

Крім того, він стверджує, що гроші, які, згідно із завіряннями обладміністрації, були залучені з “купи благодійних фондів”, були витрачені “невідомо куди”.

“Ми чекали справжньої взаємодії, а отримали пусті слова й обіцянки”, – обурений голова осередку Нацкорпусу.

У зв’язку із цим волонтери Нацкорпусу виходять зі штабу та будуть продовжувати роботу з протидії епідемії самостійно.

Як повідомляв Харків Times, 22 березня власник Superior Golf Club, харківський бізнесмен Юрій Сапронов, який надає допомогу лікарям та незахищеним категоріям громадян в умовах пандемії коронавірусу, заявив про незабезпеченість медиків швидкої допомоги індивідуальними засобами захисту та зажадав звільнення з посади головного фельдшера “Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф” за хамські вимоги на адресу волонтерів.