1488 порушень карантину зафіксували в Харківській області

Фото: Фокус

З початку проведення превентивних заходів станом на 6 травня поліцейські Харківської області зафіксували 1488 порушень правил дотримання карантину. За всіма фактами складено протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Більшість адміністративних протоколів складені у відношенні осіб, які повернулися до країни та відмовилися від обсервації.

Поліцейські склали 219 адмінпротоколів відносно працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб. 79 порушень виявлені серед керівників торгових закладів та установ харчування. 14 адміністративних протоколів працівники поліції склали відносно перевізників, 15 – керівників підприємств, установ, організацій, 1161 – відносно громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції.

Протоколи складено за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає штраф для громадян – від 17 до 34 тисяч гривень і для посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення про накладення адміністративних стягнень на порушників прийматиме суд.

Як повідомляв  Харків Timesна 1 травня поліцейські Харківської області зафіксували 1413 порушень правил дотримання карантину.