Росія надала прихисток розшукуваному правоохоронцями екс-нардепу Дмитру Святашу – ЗМІ

Фото: glavcom.ua

Розшукуваний правоохоронними органами колишній харківський народний депутат Дмитро Святаш отримав притулок у Росії.

Про це Харків Times стало відомо з матеріалу інформаційного сайту 057.ua.

“Нам передали документи, й схему отримання російського громадянства Дмитром Святашем, його дружиною та двома їхніми дітьми”, – пише видання із посиланням на “джерело в консульстві РФ у Харкові”.

Сімейство Святаш почало оформлення документів на отримання громадянства РФ у рамках програми “Співвітчизник”, що іменується в Росії “Державною програмою зі сприяння добровільному переселенню до Російської Федерації співвітчизників, що проживають за кордоном”.

Цікаво те, що документи на отримання російського громадянства подав не сам екс-нардеп, а його дружина Анжеліка на початку лютого 2020 року.

Заповнюючи документи, вона вказала, що чоловік і жінка в останні роки були “частими гостями” у Росії. Сам Святаш, за словами його дружини, “відвідував РФ з 2003 року по 2019 рік щорічно”.

Видання зазначає, що адреса проживання сімейства у Росії: м Липецьк, вул. Гагаріна, 35А.

Як повідомляв Харків Times, на початку січня 2018 року Група DCH (бенефіціар – Олександр Ярославський – ХТ) в особі ТОВ “Українська металургійна компанія” (УМК) подала до Генеральної прокуратури України, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро України заяву про вчинені народним депутатом Україна VIII скликання Дмитром Святашем кримінальні правопорушення.

У жовтні 2019 року прокуратура міста Києва у рамках провадження про заволодіння коштами банківської установи АТ “УкрСиббанк” повідомила про підозру колишньому народному депутату України Дмитру Святашу.

У листопаді 2019 року Національні антикорупційне бюро України оголосило в розшук колишнього народного депутата Верховної Ради Дмитра Святаша. Колишній депутат розшукується за ст. 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації). МВС зазначає, що Святаш зник у Харкові 8 листопада 2019 року.