Війна в Україні: 12 обстрілів, одного військового поранено

За минулу добу, 4 травня, збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Підрозділи Об’єднаних сил відповіли на усі вогневі провокації противника.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” ворог двічі обстрілював позиції неподалік Верхньоторецького з мінометів 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а біля Красногорівки застосував 14 мін 82-го калібру та станкові протитанкові гранатомети. Біля Новотроїцького, Авдіївки та два рази по околицях Старогнатівки загарбники вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Неподалік Водяного російські збройні формування застосовували станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Поруч з Широкиним ворог обстрілював позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також станкових протитанкових гранатометів збройні формування Російської Федерації двічі вели вогонь по захисниках Кримського. По оборонцях населеного пункту Оріхове противник вів вогонь зі 120-мм та 82-мм мінометів, використавши загалом 41 міну, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

“Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення”, – йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, 4 травня українські військовослужбовці ліквідували одного російського окупанта та щонайменше двох поранили. Окрім цього, українські воїни знищили військову вантажівку противника.

Від початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник з 82-мм мінометів обстріляв наші позиції біля Невельського.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає.