За півтора року поліція так і не встановила підозрюваного у вбивстві школярки під Харковом

Поліція не змогла встановити підозрюваного у вбивстві 15-річної Аліси Онищук, тіло якої було знайдено у листопаді 2018 року в лісосмузі біля селища Покотилівка.

Про це Харків Times стало відомо з відповіді начальника Слідчого управління Головного управління Нацполіціі області Сергія Чижа на інформаційний запит Суспільного.

“З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин учиненого злочину у даному кримінальному провадженні проведено значний обсяг слідчих (розшукових) дій”, – повідомляє начальник Слідчого управління.

Фото: suspilne.media

Зокрема, були допитані більше п’яти тисяч осіб, проведено 419 судових експертиз.

“Однак на теперішній час особа, що вчинила злочин, не встановлена”, – зазначає Чиж і запевняє, що як і раніше “слідство триває, проводяться всі необхідні слідчі (розшукові) дії”.

Надання більш повної інформації поліція вважає “недоцільним”, посилаючись на таємницю слідства.

Як зазначає видання, після вбивства Аліси слідчі висловлювали намір опитати близько 16 тисяч осіб.

Як повідомляв Харків Times, 3 листопада поліція виявила у лісосмузі біля сел. Покотилівка тіло зниклої напередодні 15-річної Аліси Онищук. Досудове розслідування проводиться відразу за кількома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) та ч. 4 ст. 187 (розбій).

5 листопада поліція опублікувала фоторобот ймовірного злочинця, який був помічений 2 листопада у період від 7:00 до 8:30 неподалік від місця загибелі Аліси. Прес-служба Нацполіціі області повідомила, що, згідно із висновками експертизи, дівчинка була зґвалтована й задушена. Крім того, вбивця забрав із собою її сумку.

13 грудня невідомий чоловік продав в один з кіосків у переході на станції метро “Індустріальна” телефон зґвалтованої та вбитої 2 листопада поблизу Покотилівки 15-річної Аліси Онищук. Його прикмети збігалися із раніше опублікованими фотороботом.