У Харкові СБУ затримала іноземця, який знаходиться у міжнародному розшуку (відео, доповнено)

Контррозвідники Служби безпеки України затримали у Харкові громадянина однієї з країн Закавказзя, який знаходиться в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

Чоловік прибув в Україну у лютому 2020 року, щоб уникнути кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, пов’язаних із посяганням на життя. На території Туреччини він скоїв низку розбійних нападів та грабежів, за що йому загрожує ув’язнення терміном до 15 років.

“За інформацією СБУ, іноземець є членом міжнародного злочинного угруповання, яке контролюється одним зі “злодіїв у законі” закавказького походження”, – йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби затримали злочинця за місцем його тимчасового мешкання у Харкові. Наразі вирішується питання щодо застосування до затриманого екстрадиційного арешту. Водночас перевіряється можлива причетність іноземця до скоєння тяжких злочинів на території України.

Операція із затримання міжнародного злочинця проводилася спільно з Національною поліцією.

Прес-служба поліції області повідомила, що 30-річного громадянина Грузії затримали 4 травня на вулиці Дарвіна у центрі міста. Його розшукували з листопада минулого року за ініціативою НЦБ Інтерполу в Туреччині за підозрою у скоєнні грабіжу, вчиненого групою осіб. “Поліцейські встановили, що зловмисник прибув до України з метою скоєння крадіжок з автомобілів громадян”, – йдеться у повідомленні.